četrtek, 15. december 2016

Takole dragi moji, sem se odločila,da z Vami delim svoje recepte, ideje in fotografije.
Ker se bliža Božični čas sem si zamislila nekaj idej za božično večerjo, ki jih lahko preizkusite.
Vsako leto sem imela povabljene goste, za to leto sem se odločila, da bom s svojo največjo ljubeznijo-možem praznovala eden z drugim, v miru, toplini in ljubezni, seveda z dobro glasbo, ki je ne sme nikoli manjkati.Naj bo BOŽIČ čas za notranji razmislek in sprostitev......

no pa preidimo na ideje.....



l.opcija

Predjed:

 *domača premium pašteta
 (jetrca in meso izberite sami, jaz bom letos delala divjačinsko, za lepši videz jo nadevate v steklene prozorne manjše posodice)
*dušene hruške viljamovke z božičnimi začimbami
(hruške bom homogenizirala in jih dodala na vrh paštete, v zelo tankem sloju)
*kruh z drožmi - bagetta
*in seveda pravo maslo s soljo ne sme manjkati

Juha:

Francoska čebulna juha s sirovo skorjic

Glavna Jed:

TRIS mesa: 
svinjska ribica (kupite tisto pakirano v lastnem soku- odležana, narežite na medalijončke)
                    * dunjski medaljončki
                    * pečen medaljonček ovit v slanino
                    * medaljonček v omaki z zelenim poprom

TRIS krompirja:
                    * koketki (seveda doma narejeni)
                    * ocvrt krompir (povaljaj v suhi papriki z kajenskim poprom)
                    * kremast maslen pire

Sladica:

amaretto sladoled
Tortica z Traminec belim parfejem in  karameliziranimi jabolki (seveda k jabolkom božične začimbe)
posuta z popraženimi mandeljni



ll.opcija

Predjed:

garnele na palčki (pečene na žaru) z ananasom in čilijevo omako

Juha:

Kremna juha iz repe(tista iz katere delajo kislo repo) z popečeno hruško viljamovko in pečeno panceto

Glavna jed:

srnin dunajc (srnin file narejen po dunajsko)
kremni pire iz brokolija
smetanova omaka z gorgonzolo

Sladica:

mousse temne čokolade(80% kakava) v kozarčku
vanilijev sladoled z koščki spekulatisov
omaka iz pomaranč

III.opcija- vegetarijanska

Predjed:

* mini solata v posodici: na kocke narezane hruške, popražene pinjole, kitajsko zelje-zelo na tanko narezano, surov komarček, tanke rezine, ocvrti čebulni kolobarji, popraženi orehi, pečen drobljenec iz kruha z drožmi
* prelito z prelivom iz: traminec, kisla smetana, timijan, komarček -zelenje, olivno olje,limonina skorja(bio limona!), groba sol,zelen poper

Juha: 

iz rdeče leče po Ayurvedskem receptu- je tridošna, pomeni da jo lahko jedo vse doše...

Glavna jed:po Ayurvedsko, če potrebujete recept ga lahko napišem, zelo dobra jed)

* metin čatni
* krompirjeva vadha
* riž jasmin basmati
* za omako dodatno jogurt z limonino skorjico in grobo soljo

Sladica:
* čokoladni grisov raj 
* nebeški mango in vinska omaka 

v mandljevem mleku z rjavim sladkorjem in začimbami(kardamom, cimet, klinčki, čili, janeževa zvezda, vanilijeva palčka-semena pobereš ven, limonina lupina....vse naj bo celo, dajte v gazo in vzamete ven preden zakuhate gris) en trik, jaz začimbe potopim čez noč v mandljevo mleko, da se navzame okusa in potem ga segrevam z začimba vred, dokler ne začne vreti, vzamem ven in zakuham gris....... zakuhajte pšenični zdrob, dodajte čokolado z 60% kakavom...ohladite, da se zgosti ko puding...posebej pripravite rumen mango v vinski omaki ( vino Traminec-črna etiketa..ali katero koli sladko vino, lahko je sladki refošk, je pač rdeča omaka...skuhajte v omako:
2dcl vina
božične začimbe (cele, da jih vzamete ven)
1 žlička čičerikine moke
skuhajte in ohladite, nastane lepa omaka, nato dodajte narezan rumen sladek mango, to ponudite k čokoladnem grisu.....





           

Ni komentarjev:

Objavite komentar